Menu Sluiten

5 Lekkere Recepten voor Slowjuicers

Je hebt een slowjuicer en je bent op zoek naar heerlijke recepten? Dan is dit de juiste plaats voor je, want op deze pagina presenteren we vijf recepten. De bereiding wordt voorzichtig uitgevoerd met slowjuicers d.w.z. dat de grondstoffen niet worden verhit, wat bijdraagt aan de bescherming van de aanwezige voedingsstoffen. Als je gezond wil leven kun je je lichaam ondersteunen met een gezond en evenwichtig dieet. Dit omvat ongeveer vier tot vijf porties groenten en fruit per dag, omdat beide rijk zijn aan belangrijke vitaminen. Veel soorten groenten en fruit die gebruikt worden voor slowjuicers bevatten grote hoeveelheden vitaminen, mineralen, anti-oxidanten… Het is het beste om niet lang te aarzelen, maar gewoon aan de slag te gaan.

Appel-spinazie-selderij sap: een groen sap voor beginners

slowjuicer receptenHet bereiden van groene sappen is voor de meeste mensen in het begin moeilijk, omdat ze er niet aan gewend zijn. Gelukkig kan de start vrij eenvoudig zijn, zoals bijvoorbeeld met dit recept. Het centrale sap ingrediënt is spinazie, aangevuld met andere ingrediënten, zodat de levering van voldoende vloeistof het meer vloeibaar maakt en de smaak meer pittig.

Als je nog nooit eerder groene bladgroenten in slowjuicers hebt gedaan, maar het wel eens wilt proberen, dan is dit recept precies goed voor je. Het is gemakkelijk te bereiden, vooral als de ingrediënten tijdens het persen verwerkt in combinatie met vaste ingrediënten (vooral appels). Zelfs als er geen krachtige verticale sapcentrifuge beschikbaar is, kan dit recept met vele andere slowjuicers worden bereid.

Smaak en consistentie

Het afgewerkte sap smaakt pittig, waardoor het des te makkelijker is om te genieten van de sappige groene blaadjes. Appel en selderij vormen een smakelijke combinatie, die de spinazie verzacht. Het sap zelf is relatief helder en pittig, dus ook verfrissend.

Ingrediënten voor appel-, selderij- en spinaziesap

Voor een glas sap:

  • 2 appels
  • 75 g selderij (ca. 1 stokje)
  • 100 g spinazie

Voorbereiding

  • Stap 1: Was alle ingrediënten en bereid ze voor op sap, d.w.z. snijd de appels en selderij in kleinere stukken.
  • Stap 2: Doe alle sapingrediënten in de slowjuicer, bij voorkeur in een constante rotatie, om ervoor te zorgen dat de spinazieblaadjes goed worden geperst.
  • Stap 3: Je kunt het beste direct van het verse sap genieten, zodat er geen tijd is voor oxidatie.

De effecten op je gezondheid

  • antioxidant
  • kan de bloeddrukregeling verbeteren
  • ondersteuning verzadiging

Sap van rode bieten, appel en komkommer

slowjuicer sappenNiet alle mensen kunnen enthousiast zijn over bieten. Maar dit sap is echt lekker en zou moeten worden geprobeerd door iedereen die van sappen houdt. Het brengt variatie in je voeding en voorziet je van veel waardevolle voedingsstoffen. Het heeft ook een geweldige kleur.

Smaak en consistentie

Normaal gesproken is de biet stevig en aards van smaak. Dit sap is anders, wat te wijten is aan de coördinatie van de ingrediënten. De komkommer verandert de smaak van het sap aanzienlijk en de typische aardse noot verdwijnt. Je kunt het nog ruiken, maar je kunt het niet op de tong proeven. Omdat we slowjuicers gebruiken voor het persen, wordt alleen het vloeibare of zuivere sap geëxtraheerd. Omdat de biet stevig is, komt er bijna geen “pulp” in het afgewerkte sap terecht.

Ingrediënten voor appel-, bieten- en komkommersap

Voor een glas sap:

  • 1/4 tot 1/2 bietenknol (ruw)
  • 1/4 komkommer
  • 1 appel

De hoeveelheden zijn relatief. Een halve knol is ook voldoende voor twee glazen sap.

Voorbereiding:

  • Stap 1: Bereid alle ingrediënten voor. De biet wordt geschild en vervolgens in stukken gesneden om door de vulopening van de slowjuicer te passen. De appel en de komkommer daarentegen behouden hun schil, maar worden ook in stukken gesneden.
  • Stap 2: Doe alle bestanddelen afwisselend in het sap.
  • Stap 3: Geniet zo vers mogelijk van het sap om onnodige oxidatie en opwarming te voorkomen.

Het effect op je gezondheid

  • antioxidant
  • kan de bloeddrukregeling verbeteren
  • ondersteunt de stofwisseling

Granaatappel en boerenkool

slowjuicer granaatappelBoerenkool is niet alleen uitstekend in smoothie, maar ook in sap. De combinatie met de juiste ingrediënten is bepalend. Met dit recept willen we een echte vitaminebom presenteren.

Smaak en consistentie

Het sap is verrassend fruitig en heeft in eerste instantie zelfs een licht zoete noot. In de afdronk komt de licht bittere boerenkool door, die over het geheel genomen harmonieus is. Tot slot leidt het recept tot een romig sap dat zorgt voor verzadigende koolhydraten met een lange keten.

Ingrediënten voor sap van boerenkool, granaatappel en koriander

Voor twee glazen sap:

  • 3 grote bladeren boerenkool
  • 1 granaatappel
  • 1 sinaasappel
  • 2 stelen verse koriander
  • 1 klein stuk kurkuma

Voorbereiding

  • Stap 1: Bereid eerst de ingrediënten voor, d.w.z. verwijder de pitten van de granaatappel en het vruchtvlees van de sinaasappel. Snijd vervolgens alle ingrediënten in stukken die geschikt zijn voor slowjuicers.
  • Stap 2: Doe nu de ingrediënten in de sapcentrifuge.
  • Stap 3: Geniet onmiddellijk van het vers geperste sap.

Het effect op je gezondheid

  • antibacterieel
  • antioxidant
  • anti-inflammatoire

Sap van papaja en komkommer

papajaDe papaja is niet alleen een verrassing met zijn voedingswaarde en zijn effect in ons lichaam. Het maakt alle andere ingrediënten zachter en verbindt ze. Het staat ook voor een ingrediënt dat zelden voorkomt in de meeste keukens en belooft daarom variatie in smaak.

Smaak en consistentie

We krijgen een verzadigend en tegelijkertijd dik sap, vooral door de boerenkool en het vruchtvlees van de papaja. De komkommer brengt frisheid en verdunt het licht, zodat het over het geheel genomen niet zo zwaar is.

De ingrediënten van papaja-komkommersap

Voor een glas sap:

  • 1/2 rijpe papaja zonder zaden
  • 2 kleine blaadjes boerenkool
  • 1/2 komkommer
  • 1 klein stukje tijm(citroen werkt ook)
  • snuifje vanille

Voorbereiding

  • Stap 1: Bereiding van de sapingrediënten, d.w.z. het schoonmaken van de vruchten en het snijden ervan in de juiste maat.
  • Stap 2: Bestrooi de stukjes papaja met het vanillepoeder.
  • Stap 3: Doe alle ingrediënten in de slowjuicer en pers ze afwisselend.
  • Stap 4: Geniet onmiddellijk van het vers geperste sap.

Effecten op je gezondheid

  • antioxidant
  • bevordert de spijsvertering
  • ondersteunt het immuunsysteem

Sap van wortel, amandel en walnoot

slowjuicer wortelDe wortel is een van de meest voorkomende bestanddelen voor sappen gemaakt met slowjuicers. Niet iedereen vindt het sap echter lekker als het puur is, daarom worden vaak appels en citroen als ingrediënt toegevoegd. Maar het werkt ook zonder andere vruchten, zoals dit recept bewijst. In plaats van fruit toe te voegen, worden de wortelen samen met amandelen en walnoten geperst.

Smaak en consistentie

De amandelen en walnoten geven het vers geperste sap een veel intenser aroma. Het smaakt meer mondvullend en beter afgerond . Iedereen die regelmatig wortelsap bereidt en op zoek is naar variatie moet dit recept eens proberen.

De consistentie van het sap is iets dikker, ronduit melkachtig. Als ultieme verfrissing na een intensieve sport of op een warme zomerdag is dit sap niet echt aan te bevelen. Het is eerder iets voor fijnproevers dat bijvoorbeeld op koelere dagen populair is. Het is ook verzadigend, wat te wijten is aan de amandelen en noten. In de eerste twee tot drie uur na consumptie is er gegarandeerd geen hongergevoel.

De ingrediënten van wortel-amandel-walnootsap

Voor een glas sap

  • 500 g wortelen
  • 30 g amandelen
  • 30 g walnoot

Belangrijke opmerking voor het persen van harde ingrediënten.

Droge amandelen en walnoten zijn erg hard. Niet alle slowjuicers kunnen dit ingrediënten verpletteren. Controleer of het hakken in je slowjuicer is toegestaan. Wij raden je ook aan om de amandelen en noten minstens twaalf uur in water te laten weken. Dit zal ze verzachten om ze makkelijker verwerken. Enzymremmers worden ook via het water verwijderd, waardoor beide ingrediënten beter verteerbaar zijn. Dus giet dit water niet in de sapcentrifuge, maar giet het weg.

De effecten op je gezondheid

  • antioxidant
  • bevordert de spijsvertering
  • ondersteunt het immuunsysteem

 

1 Comment

  1. Elodie O.

    Rode biet, appel en komkommer is écht een goeie combo voor een combinatie HYPERgezond en HYPERfris. Gisteren geprobeerd en echt van genoten! Thanks!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *