Menu Sluiten

De 3 Beste Kenwood Slowjuicers

De slowjuicer, ook wel ‘kauwer’ genoemd, is een huishoudelijk apparaat dat bij lage temperatuur sap uit fruit en groenten haalt. Door de langzame verwerking van de ingrediënten kunnen de voedingsstoffen en vitaminen die in deze belangrijke voedingsmiddelen aanwezig zijn, behouden blijven, waardoor het lichaam zichzelf kan conserveren.

Deze Kenwood slowjuicers zijn in staat om sappen te produceren die rijk zijn aan enzymen,vitaminen en mineralen: allemaal elementen die aanwezig moeten zijn in een gezonde en evenwichtige voeding.

Alle artsen raden aan om meerdere porties vers fruit en groenten per dag te nemen: het is noodzakelijk voor je gezondheid om deze ingrediënten en hun eigenschappen in te passen in je voeding. Vezels, vitaminen, mineralen, enzymen zouden de basis van je dieet moeten zijn als je je gezondheid en je welzijn wil verbeteren, maar het is vaak niet zo eenvoudig om deze ingrediënten in het gemeenschappelijke dieet op te nemen, bijvoorbeeld door tijdgebrek.

Slowjuicen is een eenvoudige manier om snel je dagelijkse dosis kostbare elementen in te nemen: terwijl commerciële sappen niet de nodige voedingsstoffen bevatten, hebben zelfgeperste sappen een zeer hoge hoeveelheid en biologische beschikbaarheid van deze stoffen. Slowjuicers zijn daarom een must geworden voor elke keuken en een waardevolle bondgenoot voor je gezondheid en die van je gezinsleden.

PureJuice Pro JMP800SI Slowjuicer

Het ontwerp

Deze slowjuicers horen tot de subgroep van producten met verticale structuur, wat betekent dat het machinegedeelte in de hoogte ontwikkeld is. De afmetingen zijn: 44 cm hoog, 45 cm breed en 28 cm diep. Dit voor een totaal gewicht van ongeveer zeven kilogram. Het toestel is voorzien van een toevoerbuis met een dubbele opening. Een brede en een standaard opening maken het mogelijk om op hetzelfde moment zowat hele vruchten zoals perziken en appels te verwerken.

De slowjuicer is voorzien van twee containers met een vrij grote inhoud van ongeveer 1,5 liter. Hierdoor kan in een proces een grotere hoeveelheid sap worden geproduceerd

De beoordeling van de prestaties

De prestaties van deze sapcentrifuge zijn uitstekend: de rotatiesnelheid van de vijzel is zeer laag, ongeveer 45 omwentelingen per minuut, wat een langzame koude verwerking van de ingrediënten garandeert. Er is geen snelheidsregelaar zoals bij andere modellen, maar het zal mogelijk zijn om de draairichting om te keren om een grotere hoeveelheid sap te verkrijgen. Een positief element dat verband houdt met de technische kenmerken van dit product is de mogelijkheid om continu te werken gedurende vrij lange perioden, ongeveer twintig minuten, ideaal om de juiste hoeveelheid sap te verkrijgen om aan de behoeften van een gezin te voldoen.

Het praktisch gebruik

De aanwezigheid van een dubbele toevoer voor de ingrediënten is zeker een element dat op een beslissende manier bijdraagt aan het verbeteren van de bruikbaarheid van dit toestel. Daarnaast is er ook een niet-druppelsysteem die vervuiling van het werkblad voorkomt.

Andere belangrijke kenmerken op een rijtje

 • Om de reiniging van de filter te vergemakkelijken, is het mogelijk om een voorafgaande spoeling uit te voeren: sluit gewoon de anti-druppelaar, voeg 300 ml water toe en zet de afzuigkap enkele minuten in werking om de grotere pulpresten te verwijderen. Er wordt ook een harde borstel geleverd om de pulpresten uit de pers te verwijderen.
 • Naast het klassieke fijnmazige filter, de pers, de reinigingsborstel en het antidruppel-kopje vind je in de verpakking een receptenboekje dat gewijd is aan de verschillende bereidingen die met dit product kunnen worden gemaakt; naast sappen kun je ook smoothies produceren.

Conclusie

Deze zacht draaiende, maar krachtige slowjuicer is in staat om alle groente- en fruitsappen te persen. Zowel zeer zachte als heel harde ingrediënten worden door deze slowjuicer met gemak verwerkt tot sap.

Kenwood PureJuice JMP601SI Slowjuicer

De structuur van de slowjuicer

De Kenwood PureJuice JMP601SI is een verticale sapcentrifuge, 41 cm hoog, 19 cm diep en 15 cm breed, met een totaal gewicht van 4,4 kg

Er worden twee containers geleverd, één voor sap en één voor pulp, met een inhoud van een liter en 1,3 liter. De ingrediënten worden in een buis van standaardafmetingen met een diameter van 4,5 cm ingebracht. Dit betekent dat u de ingrediënten in stukken moet snijden voordat je ze kunt verwerken.

De werking

De draaisnelheid van de schroef op dit model is zestig toeren per minuut. Deze waarde maakt het mogelijk om alle onderdelen en de ingrediënten koel te houden om gezonde sappen te persen. Het is niet mogelijk zijn om te kiezen tussen verschillende snelheidsniveaus, maar wel om de draairichting van de schroef om te keren om de hoeveelheid verkregen sap te maximaliseren.

Andere belangrijke kenmerken van deze slowjuicers op een rijtje

 • Het eerste waar je aan moet denken als je het over functionaliteit hebt, is het gemak van de montage en demontage van onderdelen: met de Kenwood PureJuice JMP601SI zullen deze bewerkingen zeer eenvoudig zijn. Deze omvatten een niet-druppelaar die voorkomt dat het sap op het werkblad druppelt en antislipvoetjes aan de onderkant van de behuizing van het apparaat.
 • Het geluidsniveau is niet te hoog: volgens onze resultaten ligt het rond de vijftig dB.
 • De slowjuicer is voorzien van een automatische reinigingsfunctie, een speciaal spoelprogramma waarmee je een groot deel van de pulpresten op het filter kunt verwijderen. De afzonderlijke afneembare onderdelen kunnen vervolgens comfortabel in de vaatwasser worden afgewassen
 • Deze slowjuicers worden geleverd met extra accessoicers zoals een reinigingsborstel, een fijnkorriglige filter, een sorbetfilter, een geperforeerd deksel en een receptenboek.

Conclusie

De aankoop van dit model is aanbevolen voor degenen die op zoek zijn naar een efficiënt, duurzaam en zeer eenvoudig te reinigen product. Het is vooral ook bedoeld voor mensen die hoge verwachtingen hebben over veelzijdigheid en extractiesnelheid.

De Kenwood JMP400 Slowjuicer

Algemene kenmerken van de slowjuicer JMP400

De PureJuice One Kenwood produceert gemakkelijk 100% natuurlijk koudgeperst sap dat dankzij de zachte extrusie zijn volle smaak, kleur en vitaminen behoudt, waardoor het hele gezin meer voedingsstoffen krijgt. De compacte en geüpgrade componenten maken het hanteren en opslaan gemakkelijker. Het zal je helpen om een gezonde levensstijl te behouden en je in staat stellen om te experimenteren met nieuwe smaken en voedsel.

Met de PureJuice One slowjuicer is de voorbereiding eenvoudig en snel. Het maakt het mogelijk om sappen te persen uit alle soorten fruit, zelfs bananen, groenten en kruiden en noten, zoals amandelen. Het hoge rendement van de pers wordt ook beïnvloed door de breedte van de toevoerbuis die, omdat die hele kwarten fruit kan verwerken, de tijd van de bereiding van het sap verkort.

De werking

De PureJuice One haalt meer voedingsstoffen en mineralen uit fruit dan een standaard sapcentrifuge. De langzame snelheid van 55 toeren per minuut vermindert de oxidatie van vitaminen, waardoor het verlies van de meest waardevolle componenten van groenten en fruit wordt voorkomen. Dit in tegenstelling tot de hoge snelheid van sapcentrifuges, die ervoor zorgt dat er veel zuurstof in het sap terechtkomt, waardoor het sap van het vruchtvlees wordt gescheiden en grote hoeveelheden vitaminen worden verwijderd.

Met de Kenwood slowjuicer kun je optimaal profiteren van de voedingswaarde van natuurlijke producten. De sappen hebben levendige kleuren en zijn doorzichtig. Ondanks de hoge efficiëntie en de snelheid van de bereiding van eventuele sappen, werkt het zeer stil.

Andere belangrijke kenmerken van deze slowjuicer

 • De motor, met zijn 140 Watt, produceert maar 67 dB, wat zorgt voor comfort.
 • Intense fruitsmaak, moderne en lage snelheidswerking garanderen een hoge extractie, wat zich vertaalt in een natuurlijke en intense smaak van de bereide dranken.
 • Zelfs voor zacht producten zoals bosvruchten en vezelgroenten zoals kool of selderij bereikt het productieniveau maar liefst 84 %.
 • De compacte afmetingen en het stijlvolle ontwerp van PureJuice One maakt het geschikt voor elk keukenontwerp en gemakkelijk op te bergen. Met zijn smallere en kleinere vormgeving neemt hij niet veel ruimte in beslag op je keukenwerkblad en kun je op elk moment genieten van een breed scala aan mogelijkheden.
 • De moderne samenstelling van de slowjuicer garandeert niet alleen een grotere efficiëntie en duurzaamheid, maar schakelt ook het probleem van verstopping uit en vergemakkelijkt de reiniging. De ergonomische spoelfunctie maakt het mogelijk om water in de buis te gieten om het schoon te houden. Minder dan een glas gewoon water is voldoende om de resterende groenten en fruit uit te spoelen.
 • Een van de grootste voordelen van de PureJuice JMP400 slowjuicer is de uitneembare filterinzet, die het vruchtvlees van het sap scheidt. Het geeft je een kristalheldere drank en droge pulp, wat een uitstekende aanvulling is op gerechten en desserts.
 • De opvangcontainer is afsluitbaar vanaf de bovenkant en voorkomt morsen wanneer je het eruit haalt om het bereide sap uit te gieten.
 • Het gebruik van PureJuice One is niet alleen eenvoudig, maar ook volledig veilig. Je kunt de slowjuicer niet starten als een onderdeel niet goed gemonteerd is.

Conclusie

De PureJuice JMP400 slowjuicer is het perfecte toestel voor wie van gezond sappen houdt en deze op een veilige en hygiënische manier wil bereiden